Leer kinderen onderzoeken met sterrenkunde als inspiratiebron
Sterren in de klas

Preview

Download hier de preview van
´Sterren in de klas´

Foto's: Niels Blekemolen

Sterren in de klas

´Juf, kan er hier op mijn hand een oerknal ontstaan?´ Floris, 10 jaar
´Mam, waarom merk ik niet dat de aarde draait?´ Karlijn, 6 jaar

Ongrijpbare dingen hebben een aantrekkingskracht op kinderen. De verwondering die zij voelen, leidt tot prachtige vragen. Wat doe je als ouder of leerkracht wanneer je zelf het antwoord op een vraag niet weet?

´Sterren in de klas´, geschreven door Karin Heesakkers, bevat veel kindervragen over astronomie. Het geeft handvatten aan ouders en leerkrachten om ingewikkelde antwoorden behapbaar te maken. Dit boek daagt je uit om samen op onderzoek uit te gaan. Experimenteer eens met zwaartkracht in de speeltuin, of ontdek hoe je met krentenbollen bakken het uitdijen van de ruimte kunt begrijpen. Kijk hoe wetenschappers nieuwe antwoorden vinden. Maak je eigen planetentouw of teken sterren op een plein om de betekenis van de antwoorden echt te ervaren.

Het boek leert je plezier te beleven aan het samen op zoek gaan naar nieuwe antwoorden. Hoe stel je goede vragen, hoe onderzoek je mogelijke antwoorden? Onderzoek bijvoorbeeld maankraters in een zandbak of ontwerp je eigen zonne-oven.

Karin Heesakkers, astronome, gebruikt in dit boek sterrenkunde als inspiratiebron bij het onderzoekend leren. Het boek staat vol praktische lesideeën, handige tips en suggesties voor interessante apps en websites.

Benieuwd? Download dan hier de preview en maak kennis met ´Sterren in de klas´

Recensies

´Eenvoudige taal en hapklare brokken maken dit tot een must have als je met sterren en planeten aan de slag wilt gaan.´ Klik hier om meer recensies over ‘Sterren in de klas’ te lezen.

Boeklinks

Vind hier een overzicht van alle websites waar in het boek naar verwezen wordt.

Sterren in de klas

Preview

Download hier de preview van
´Sterren in de klas´

Boek bestellen

Leuk als je het boek rechtstreeks bij mij bestelt! Stuur een e-mail naar karin@kleinkracht.nl met daarin je naam en adres. Wil je dat ik jouw boek signeer? Vermeld dat dan ook.
Ik stuur je vervolgens een betaalverzoek, en zodra ik het geld heb ontvangen gaat het boek op de post. Binnen Nederland reken ik geen verzendkosten. Voor buitenlandse bestellingen overleggen we. Je boek wordt verzonden in een luchtkussenenvelop. Tot dusver zijn de boeken op die manier altijd onbeschadigd aangekomen. De prijs van het boek is € 25,66.

Boek retourneren

Mocht je het boek bij nader inzien toch niet willen houden dan mag je het binnen de wettelijke termijn van 14 dagen retourneren. Als het boek mij onbeschadigd bereikt, zal ik het aankoopbedrag terugstorten. De verzendkosten voor de retour zijn voor je eigen rekening. Dat lijkt mij redelijk omdat je op de site sterrenindeklas.nl een uitgebreide preview van het boek kunt bekijken, en in principe dus weet waar je aan begint. Wanneer een boek op jouw verzoek gesigneerd is kun je het niet meer retourneren.

Liever een e-book?

Liever een e-book? Dat kan ook. Bij mijn uitgever Boektweepuntnul.nl lees je hoe dat werkt. Het e-book kost € 12,95 en is op de meeste devices te lezen via de Boektweepuntnul-app.

Zie hier de volledige algemene voorwaarden online verkoop en hier de Privacy verklaring.

Sterren in de klas wordt uitgegeven door BoekTweePuntNul, een eigentijdse uitgeverij die zich richt op de inzet van moderne technologie in het onderwijs en daarbuiten.

'Karin Heesakkers weet als geen ander hoe je astronomische informatie op een enthousiaste en inspirerende wijze kunt overbrengen op jonge kinderen. Dit overzichtelijke boek is een handreiking naar leerkrachten en ouders die misschien zelf wat drempelvrees voelen bij alles wat met het heelal te maken heeft.'

Govert Schilling

wetenschapsjournalist sterrenkunde

'Wat een prachtige manier om kinderen nieuwsgierig te maken en te prikkelen tot het stellen van vragen. Onderzoekend leren noem je dat. Mijn leerlingen kijken elke week reikhalzend uit naar hun 'sterrentijd'. Het is zo leuk om je samen te verbazen over de uitgestrektheid en schoonheid van het heelal.'

Jolien Bosman

leerkracht hoogbegaafdenonderwijs

Karin Heesakkers (1967) studeerde sterrenkunde in Utrecht en werkte een tiental jaren bij Cap Gemini. Sinds 2000 verzorgde ze vanuit haar eigen bedrijf KleinKracht gastlessen op basisscholen en ontwikkelde zij vele nieuwe lesmaterialen. Nu traint zij leerkrachten en ouders om zelf sterrenkunde lessen te geven, geeft zij lezingen en workshops.
Met enorme bevlogenheid maakt zij sterrenkunde toegankelijk voor kinderen via de volwassenen om hen heen, vanuit de visie dat een eigen mening vormen en een open, nieuwsgierige levenshouding het leven van ieder mens verrijkt.